Η αλήθεια είναι ένας ωκεανός που τον ταξιδεύεις με την απορία και όχι με την αμφιβολία

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες Αστυνομικούς



Αξιωματικοί και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεών της


Ενωθείτε μαζί μας!


Τις επόμενες μερες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα αποκλείσουμε τη Βουλή ειρηνικά. Στόχος είναι να εμποδιστεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Μνημονίου, με το οποίο η χώρα μας, το νερό, το ρεύμα, το αέριο, θα πουληθούν σε ξένους. Ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι λύσης των οικονομικών προβλημάτων της πατρίδας μας, πολιτικοί που έκαναν περιουσία από τον δικό σας και δικό μας πλούτο, τώρα ζητούν και τους μισθούς, τις συντάξεις και το μέλλον των παιδιών μας. Η κυβέρνηση που σας διατάζει αρνείται να ελεγχθεί το χρέος και να βρεθεί ποιοί μας δάνεισαν και ποιοί πλούτισαν από τα δάνεια. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται παράνομα μέσα και έξω από τη χώρα. Οι ίδιοι άνθρωποι σας λένε καθημερινά ψέμματα για το ποιοι είμαστε και το τι θέλουμε. Μας θέλουν χωρισμένους, για να μας κυβερνούν αιώνια με ψέμματα και όχι με αλήθεια και υπευθυνότητα.


Ανάμεσά μας θα είναι οι φίλοι σας, οι γονείς σας, τα αδέρφια σας και τα παιδιά σας. Θα είναι οι γιατροί των νοσοκομείων που κλείνουν, συνάδελφοί σας των σωμάτων ασφαλείας που χάνουν τα επιδόματά τους, Έλληνες ακρίτες με σημαίες από τα σχολεία που κλείνει η κυβέρνηση. Θα είναι όλος ο λαός μας, που όπως κι εσείς, για χρόνια άκουγε ψέμματα. Κανένα χάος δεν θα έρθει εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, κάτι που εξηγούν όλοι οι οικονομικοί επιστήμονες που δεν πληρώνονται από τους ισχυρούς. Όπως δεν ήρθε χάος με το Σχέδιο Ανάν, που το ζήτησαν οι ίδιοι άνθρωποι και το έγραψε η ίδια αγγλική εταιρεία. Κάθε μέρα μας λένε ένα καινούριο ψέμμα, κάθε στιγμή δεχόμαστε ένα καινούριο χτύπημα στην αγαπημένη μας Ελλάδα.


Η Κυβέρνηση που σας διατάζει έχει παραβιάσει το Σύνταγμα κατά πολλούς έγκριτους νομικούς και καταπάτησε όλες τις εκλογικές της υποσχέσεις. Γνώριζε την κατάσταση της χώρας, πολύ πριν αναλάβει, αλλά έπαιξε με την αγωνία των Ελλήνων. Τώρα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να το συγκαλύψει, χρησιμοποιώντας «νομικά κόλπα». Γνωρίζετε και γνωρίζουμε όμως καλά πόσο εύκολα μπορεί να διαστρεβλωθεί ο νόμος από την εξουσία. Εμείς θα είμαστε στο Σύνταγμα διότι θέλουμε να φυλάξουμε τη δημοκρατία. Θα είμαστε στο Σύνταγμα διότι θέλουμε αληθινή δημοκρατία, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που να καταδικάζει τους ναρκεμπόρους αλλά και όσους καίνε ή αρπάζουν τη δημόσια και ατομική περιουσία. Άλλοι θέλουν να μας σπρώξουν σε αδελφοκτόνα σύγκρουση.


Ενωθείτε μαζί μας! Είστε τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας από το στρατό, οι παλιές σειρές μας στους καταδρομείς, οι συμμαθητές μας. Είστε οι πληγωμένοι που φροντίζουμε στα νοσοκομεία μας, οι γονείς των μαθητών μας. Όπως και την προηγούμενη φορά, εάν κάποιοι ξεκινήσουν ταραχές, εμείς, χωρίς ασπίδες, χωρίς κράνη, χωρίς όπλα, θα τους διώξουμε πρώτοι από όλους. Δεν είμαστε εχθροί σας αλλά οι διπλανοί σας, παρόλα τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει.


Κανείς δεν σας υποχρεώνει να ρίξετε ασφυξιογόνα εναντίον πλήθους με γυναίκες και παιδιά, όση και εάν είναι η ένταση. Κανείς δεν μπορεί να σας τιμωρήσει εάν υποχωρήσετε μπροστά σε εκατομμύρια αθώους, κανείς δεν μπορεί να σας ρωτήσει γιατί θα διστάσετε να εκτοξεύσετε δακρυγόνα σε γέροντες και κανείς δεν θα σας αναγκάσει να χτυπήσετε ανθρώπους από τον τόπο σας. Θα σας δεχτούμε σαν ήρωες εάν ενωθείτε μαζί μας και μας προφυλάξετε από οποιαδήποτε επίθεση, από δυνάμεις του κράτους ή του παρακράτους. Εμείς, δεν φοράμε κουκούλες σαν τους δειλούς και τους προδότες και εμάς, τους γέρους, τους ανάπηρους και τα παιδιά χρησιμοποιούν οι δειλοί κουκουλοφόροι σαν ανθρώπινη ασπίδα.


Κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον του έθνους μας, την τύχη της δημοκρατίας μας και τα όνειρα των παιδιών του λαού μας.


Αδέρφια μας, ελάτε μαζί μας


Γιώργος Θωμαϊδης


27 Ιουνίου 2011


1 σχόλιο:

  1. Σημειωση, Απρίλιος 2012

    Δυστυχώς, αν και πολλοί "κοινοί" αστυνομικοί ήρθαν, το χάσμα ανάμεσα στις "Ειδικές Δυνάμεις" της Αστυνομίας και στο λαό μας παραμένει και η μόνη ελπίδα, πρακτικά, να λυθεί αυτή η κατάσταση, είναι μια καινούρια κυβέρνηση. Πάντα φυσικά, υπάρχει ελπίδα για τον άνθρωπο, αλλά η πιο μεγάλη ελπίδα είναι η ψήφος μας στις ερχόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή